تعیین جنسیت در شترمرغ با استفاده از تکنیکهای مولکولی توسط دانشجویان پژوهشکده دامهای خاص دانشگاه زابل با موفقیت انجام شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه زابل، مدیر گروه علوم دامی دانشگاه زابل گفت: هدف از این تحقیق، تعیین جنسیت شترمرغ در سنین پایین به کمک تکنیک های مولکولی است.
دکتر مصطفی یوسف الهی اظهار داشت: در گونههای بسیاری از پرندگان همچون شترمرغ، در سنین پایین، جنسیت آنان با موفولوژِی تعریف شدنی نیست که این روش توانایی تعیین جنسیت در شترمرغ در سنین پایین با صرف کمترین زمان، هزینه و بیشترین دقت را برای ما فراهم کرده است.
وی ادامه داد: استخراج DNA از نمونههای خون و پر با دو روش، واکنش زنجیرهای پلیمراز با استفاده از دو پرایمر برای تکثیر قطعات 432 و 648 جفت بازی از ناحیه واقع در کروموزم W شترمرغ که وِیژه جنس ماده است، صورت گرفته است.
او تصریح کرد: در همه نمونهها، یک ناحیه میکروساتلایت 109-245 جفت بازی توسط پرایمر به عنوان کنترل مثبت تکثیر شد که نتایج بررسی نشان داد این روش، توانایی تعیین جنسیت شترمرغ را در سنین پایین با صرف کمترین وقت، هزینه و بیشترین دقت داراست.
وی همچنین بیان کرد: در دومین همایش زیست شناسی سلولی ـ مولکولی کرمان، دومین همایش چرم و پوست و سومین کنکره علوم دامی کشور، مقالات گوناگونی از دانشجویان این دانشگاه پذیرفته شده است.
گفتنی است، دانشگاه زابل، نخستین مرکز علمی و دانشگاهی کشور است که کار پرورش شترمرغ را از سال 1380 در پژوهشکده دامهای خاص این دانشگاه، واقع در مجتمع بزرگ تحقیقاتی و آموزشی بقیةاللهالاعظم آغاز کرده است.